Uşak Üniversitesi Tarla Bitkileri Bölümü

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) ve Bitki ıslahçıları alt birliği (Bisab) Tarafından düzenlenen 11 Mayıs Bitki Islahçıları Günü Kutlaması, Bu yıl 11 Mayıs 2022'de Antalya Akdeniz Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenmiştir. Etkinlikte kapsamında " Bitki ıslahının ulusal gıda güvenliği ve sürdürülebilirliğindeki önemi" konusunda bir panel ve bir makale yarışması düzenlenmiştir.  Düzenlenen panel ile aynı konuda olan makale yarışması ise Türkiye'deki tüm Ziraat Fakülte Tarla ve Bahçe Bitleri Bölümleri  son sınıf öğrencilerinin katılabildiği bir formatta yapılmıştır. Bu makale yarışmasına bölümümüzün son sınıf öğrencisi olan sayın Merve Baş'ta hazırladığı bir makale ile katılmıştır. Öğrencimiz sayın Merve Baş bu yarışmada bizleri gururlandıran bir sonuç alarak yarışmanın birinci olmuş ve  büyük ödül olan 7000 TL'lik para ödülünü almaya hak kazanmıştır.  Ayrıca, düzenlenen bu etkinliğe, Türkiye'deki tüm Ziraat Fakültelerinin Tarla ve Bahçe Bitkileri Bölümlerinde öğrenim gören ve bölüm birincisi durumunda olan son sınıf öğrencileri de davet edilmiştir. Katılan öğrencilere başarılarından dolayı çeşitli hediyeler takdim edilmiştir. Bölümümüzün son sınıf öğrencisi Buse Şefika Aydın da bölüm birincisi durumundaki öğrencimiz olarak, toplantıya katılmış ve hediyelerini almıştır. Bizleri bu başarılarıyla gururlandıran kıymetli öğrencilerimizi bir kez daha tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. Öğrencilerimizin bu başarılarının, diğer öğrencilerimizce de gelecek yıllarda tekrarlanmasını dileriz.

13 Mayıs 2022